Over ons

Wie zijn we

Turnhout Turtles werd opgestart met een aantal ouders van het jeugdijshockey team Turnhout Tigers. Wij zagen wat de kinderen deden op het ijs en hadden ook wel zin om te hockeyen, maar we ontbraken de nodige ervaring om mee te doen met de bestaande recreantenteams.

Na wat rond te vragen, bleken er redelijk veel mensen in die situatie te zijn. De meeste van onze leden kunnen gewoon een beetje schaatsen, maar hebben nog nooit ijshockey gespeeld.

Fun

IJshockey is fun. Dat proberen we ook over te brengen, zowel voor, tijdens als na de training. Bij ons is het niet de bedoeling om zware checks uit te delen, te vechten of iets gelijksaardigs. Iedereen van ons moet de volgende dag gaan werken, het moet dus leuk blijven voor iedereen! 

Wat moet ik kunnen?

Het niveau bij ons is heel verscheiden en gaat van spelers die net leren schaatsen tot spelers die lang geleden nog ijshockey hebben gespeeld. Ervaring is dus niet nodig. Ons motto is: iedereen mag mee spelen! Ook op wedstrijdjes kunnen alle spelers mee doen of je nu goed kunt schaatsen of niet. Het belangrijkste is dat we er plezier in hebben. We zijn een team voor iedereen!

Wil je meedoen?

Heb je ook ijshockey kriebels? Je kan met ons meespelen en meetrainen. Omdat we echt een beginnelingen team zijn, hebben we enkele voorwaarden:

  •  Ben je onder 18 jaar? Speel dan mee met Turnhout Tigers. Daar kan je veel meer leren dan bij ons.
  •  Heb je ooit al ijshockey gespeeld? Sluit je dan aan bij het Turnhout Tigers recreanten team, zij kunnen ervaren spelers gebruiken.

Heb je nog geen ijshockey ervaring? Dan ben je bij ons van harte welkom.

Op ons Youtube kanaal vind je trouwens verscheidene filmpjes van onze trainingen en wedstrijden. Zo zie je direct of wij bij jou passen en jij bij ons.

 

Training

We organiseren wekelijks een training waar we enkele basis-oefeningen doen, gevolgd door een onderling wedstrijdje. Onze training vindt plaats in het IJssportcentrum Turnhout gelegen in de Everdongenlaan 23, 2300 Turnhout. Wij trainen elke donderdag van september tot eind april van 22u-23u. 

Wedstrijden

We spelen per jaar gemiddeld 1 wedstrijd per maand tegen andere teams van gelijkaardig niveau. Dit zijn vriendschappelijke wedstrijden, wat niet wilt zeggen dat we niet willen winnen natuurlijk! Hoofdzaak is wel dat deze wedstrijden fun zijn. Vechten of vuil spel is absoluut niet toegestaan. Ons doel is om te winnen, op een faire manier, met respect voor de tegenstander! 

Wat heb ik nodig

Om te ijshockeyen heb je schaatsen en een ijshockey uitrusting nodig. Voor je schaatsen moet je zelf zorgen. De eerste keren dat je komt, kan je bij ons een uitrusting lenen. Daarna moet je wel voor je eigen uitrusting zorgen. We hebben ook enkele afspraken met ijshockey shops zodat je dit goedkoper kunt aankopen.

Kan ik komen proberen?

Twijfel je nog, kom dan eerst eens proberen. Je mag 1 les gratis mee volgen.  Wil je daarna nog verder mee spelen, dan moet je je bij ons aansluiten. Je bent dan ook verzekerd bij alle trainingen en eventuele wedstrijden.

Hoeveel kost het?

Op onze inschrijvingspagina vind je alle informatie over de kostprijs en wat je daarvoor krijgt.

 

 

Over ons

Turnhout Turtles wilt op een leuke manier ijshockey beschikbaar maken voor het grote publiek. Iedereen met weinig of geen ijshockey ervaring kan  bij ons terecht om  samen ijshockey te spelen.

Lees meer...
maple leaf
Sponsors